Schuifplateaus en lepels

Schuifplateaus

De schuifplateaus van De Groot Techniek worden vervaardigd uit het beste materiaal en vanaf de bodem opgebouwd door de beste vaklui. De Groot Techniek is al jarenlang een toonaangevende speler in de Europese markt als het gaat om schuifplateaus, of schuifbakken, zoals ze ook wel eens genoemd worden. Wanneer u op zoek bent naar een schuifplateau of schuifbak is de eerste vraag die wij u altijd zullen stellen: wat wilt u er mee gaan doen? Elk werk vraagt zijn eigen specifieke tools die u moeten helpen de klus snel en eenvoudig te klaren. Gaat het voornamelijk om het transport, of wilt u er ook mee gaan bergen? Moet de schuifplateau voldoen aan de voorwaarden van SIM (Stiching Incident Management)? Indien u wenst wordt de schuifplateau door De Groot Techniek voorzien van een milieuemmer en brandblussers, maar heeft de schuifbak ook de juiste capaciteit.

Onze schuifplateaus zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Zoals voor al onze producten geldt: niets is standaard, maar alles wat we maken is volledig afgestemd op de specifieke wensen die u heeft voor uw product. De lengte van de plateaus, de breedte, een enkellader of juist een dubbellader; omdat alles vanaf de wielbasis wordt opgebouwd kunnen wij alles leveren. En met onze kennis en ervaring kunnen we u dan ook van een zeer gedegen en goed advies voorzien.

Schuifplateau de Groot Techniek ABC (17) - kopie

Enkellader DGT6000ST

Koolen Emmen bergingsvoertuig de Groot Techniek schuifplateau (15)

Dubbellader DGT6002ST

Hoewel alle schuifplateaus volledig maatwerk zijn, hebben we een aantal types die we leveren. Afgestemd op de behoeftes van onze klanten.

  • 3 tons
  • 6 tons
  • 8 tons
  • 12 tons

3 tons schuifplateau

De drie tons schuifplateau is een schuifbak speciaal voor het lichtere segment om voertuigen te transporteren en eventueel te bergen tot 7,5 ton. Het plateau kan gemaakt worden van aluminium of van staal. Met de aluminium laadvloer houdt u zoveel mogelijk laadvermogen over.

6 tons schuifplateau

Bij de zes tons is de opbouw van de vloer volledig gesloten zodat er nooit geen olie op het wegdek terecht komt. Een traanplaatvloer voor zoveel mogelijk grip, of juist een gladde vloer waar je het wrak vanaf kunt laten glijden? Het is allemaal mogelijk bij de schuifplateaus van De Groot Techniek. De zes tons is geschikt voor voertuigen vanaf 7,5 ton tot zo’n 15 ton.

8 tons schuifplateau

De acht tons schuifbak van De Groot Techniek is met name geschikt voor het zwaardere materiaal. Voertuigen vanaf 12 ton tot 18 ton zijn een peultje van een schil voor deze schuifplateau. Geldwagens, veegwagens, hoogwerkers; met de acht tons kunt u het allemaal aan. Bij de acht tons, maar dit geldt ook voor de 12 tons, is het mogelijk om de zogeheten Twistlocks er op te monteren, zodat ze ook uitermate geschikt zijn om containers op een veilige manier te transporteren.

12 tons schuifplateau

De 12 tons schuifplateau is technisch onverwoestbaar. Voertuigen tot wel 12 ton kunnen met deze oersterkte schuifbak moeiteloos vervoerd worden. De 12 tons staat bergers bij wanneer de situatie echt penibel wordt. En ook bij de 12 tons schuifbak geldt dat er geen standaard bestaat, maar dat al uw wensen bespreekbaar zijn. De Groot Techniek snapt het bergingsvak als geen ander.

Lepels

Bij een schuifplateau wordt eigenlijk altijd een lepel geleverd. Die hebben we al vanaf 1,5 tons met een hefcapaciteit van 1200 kg tot een lepel van 8,5 ton. Deze is volledig gegalvaniseerd en uitschuifbaar. Onze lepels zijn vrijwel altijd uitgevoerd met een door ons zelf ontwikkelde kogelkoppeling. Voor elk type auto wat wij maken hebben we een volgens Europese regelgeving goedgekeurde kogelkoppeling, zodat ook uw aanhangwagen op een correcte manier aangekoppeld kan worden.

Brilmogelijkheden

Aan onze lepels kunnen verschillende types brilmogelijkheden gemonteerd worden, zodat u op vrijwel elke locatie het juiste materiaal tot uw beschikking heeft om de klus te klaren. We kennen drie soorten brilmogelijkheden

  • Klapbare bril
  • Busbril
  • Hydraulische bril

Klapbare bril

De klapbare bril is een brilboom met deelbare brildelen welke onafhankelijk van elkaar klapbaar zijn. Deze volledig gegalvaniseerde bril is voorzien van vier brilverkleiners.

NSE5

Busbril

Onze busbril is in de breedte verstelbaar, zodat elk denkbaar voertuig op de juiste manier geborgen kan worden. De bril heeft L-armen en is ook vervaardigd van gegalvaniseerd materiaal.

M-assitance st truiden Belgie 014

Hydraulische bril

De hydraulische bril is voor het snelle werk en uitermate geschikt voor bergers die behoefte hebben aan een Takelwagen waar ze snel en efficient voertuigen mee weg kunnen slepen. Met name voor inbeslagnames is deze bril uitstekend geschikt. U hoeft er zelfs uw cabine niet voor uit.

Bergnet lepelauto de groot Techniek (16)

Hieronder ziet u in een tabel welke verschillende lepels we hebben en welke capaciteiten ze hebben.

Takelwagen Daily schuifplateau De Groot Techniek (5)

De anderhalve tons lepel (1,5 ton)

 

Vorgers schuifplateau de Groot (21)

De 2,5 tons lepel

Smits bergingswagen (5)

De 4,5 tons lepel

Poort Hoogkerk Schuifplateau (14)

De 6,5 tons lepel

Milieudienst Groningen aflevering 009

Share